FAQ

Veel gestelde vragen

Algemene vragen

Hoewel wij leverancier zijn van beveiligingstechniek, bieden wij tevens de service om deze voor u te installeren. Om dit in goede banen te kunnen lijden komen wij graag bij u op locatie kijken op welke manier we het in bedrijf kunnen stellen. Hierin staat kostenefficiency en een nette afwerking centraal.

Vaak is dit mogelijk, echter is dit afhankelijk van de type systemen. Indien het alarmsysteem, beveiligingscamera of toegangscontrolesysteem in de cloud draait, kan hier eenvoudig een koppeling mee worden gemaakt. Cloud-based beveiligingssystemen bevatten vaak een rest-API. Kort gezegd betreft dit een puzzelstukje, waar een ander systeem aan kan worden verbonden.

Kort gezegd betreft een risico-klasse het niveau waaraan een alarmsysteem moet voldoen volgens de verzekering. Indien u zeer waardevolle inboedel heeft is de kans groot dat dit niveau 4 bevat. Wij adviseren om altijd navraag te doen bij de verzekering alvorens u een alarmsysteem plaatst.

PROFI-SEC Technology is niet BORG-gecertificeerd, dit houdt in dat wij alarmsystemen tot niveau risico-klasse 2 mogen leveren. Ter kennis geving is dit het middensegment in alarmsystemen.

Gezichtsherkenning

Gezichtsherkenning is een gevoelige techniek. Zowel het cameratype, lenstype als omgevingsfactoren spelen een rol bij het behalen van een goed resultaat. Wij adviseren dan ook altijd om specifieke camera’s aan te schaffen voor het toepassen van deze techniek. De gezichtsherkenning wordt overigens niet toegepast in de camera, maar op de server waarop de camera staat aangesloten. Er kunnen meerdere camera’s gezichtsherkenning toepassen op 1 server, voor een accurate matching is het van belang dat de camera’s dezelfde resolutie opnemen.

Het opslaan van bijzondere persoonsgegevens is gevoelig binnen de AVG. Indien er gebruik wordt gemaakt van gezichtsherkenning is het belangrijk dat:

  • Er goed wordt beschreven voor welke doeleinden gezichtsherkenning wordt gebruikt;
  • Er overzichtelijk is welke personen de beelden kunnen en mogen raadplegen;
  • De beelden niet langer dan 4 weken worden bewaard;
  • De bezoeker via een raamsticker of beschrijving in privacy document op de hoogte wordt gesteld over de toepassing van gezichtsherkenning.

Er kan worden geconcludeerd dat gezichtsherkenning minder ingrijpend is voor de privacy dan normale camerabeveiliging. Reden hiervoor is dat de beheerder specifiek kan zoeken naar 1 persoon, waardoor de overige mensen buiten beschouwing worden gelaten.

Nee. Wij kunnen via een VPN verbinding meerdere locaties op 1 server aansluiten. Hierdoor behoudt u dezelfde black of whitelist.

Dit is niet noodzakelijk. Wij bieden tevens cloud-oplossingen waar u gebruik van kunt maken. Hierdoor bent u al state-of-the-art beveiligd vanaf een laag maandbedrag.

Het aanduiden van specifieke leeftijden is tegen de AVG wet en regelgeving. Wij kunnen wel demografisch & tijdsgebonden trends visueel maken. Ideaal voor het aanbieden van leeftijdsgebonden promoties.

Beveiliging in de cloud

Ja, het is zelfs een veiligere manier van opslag dan de traditionele recorder. De camerabeelden worden encrypted via een bridge (soort firewall) naar de cloud gestreamd. In normaal Nederlands betekend dit dat het niet mogelijk is voor hackers om bij de camerabeelden te komen vanwege diverse maatregelen.

Zelfs als de gebruiker een Chinese camera heeft met een backdoor kan er niet worden meegekeken omdat men van afstand de fysieke firewall moet passeren, dit is onmogelijk.

Wellicht! Er zijn 1001 camera’s die aan kunnen worden gesloten op de bridge. Vraag ons naar de mogelijkheden.

De camera’s zijn via een fysiek kastje verbonden met het internet. Dit kastje heeft een opslagcapaciteit wisselend van 1 gig – 2 tb. Normaal gesproken wordt deze opslagcapaciteit niet gebruikt, maar indien internet uit valt wordt deze noodvoorziening getroffen.

Ook dat is mogelijk. Er kan een koppeling worden gemaakt tussen de bridge en een monitor/tv. Deze toont maximaal 9 beelden op de televisie.

Nee. De camera’s zijn zo ingesteld dat ze full-hd (deze kwaliteit is het meest geschikt voor doorsnee doeleinden) naar de cloud streamen. Daarbij wordt in de user-interface een lage resolutie beeld getoond. Indien de camera wordt ‘geopend’ wordt er een full-hd resolutie getoond.

Toegangscontrole

Nee. Het toegangscontrolesysteem geeft een soort elektrisch signaal naar het slot dat het moet worden ontgrendeld. Hierdoor is het van belang dat de deur voorzien is van een elektronisch slot. Indien dat niet het geval is beschikken wij over slimme manieren op dit voor u op te lossen.

Hier is altijd een oplossing voor. Afhankelijk van het toegangscontrolesysteem is er internet benodigd voor het openen van de deur. Wij adviseren dan ook om ten alle tijden een back-up router met een 4G verbinding toe te voegen aan uw internet. Deze is niet afhankelijk van een UTP en werkt dan ook ten alle tijden.

Nee, dit kan volledig op afstand. Onze toegangscontrole oplossingen werken namelijk, onder andere, via internet. De internetverbinding naar de toegangscontrole-unit zorgt voor de ontgrendeling. Dus stel dat je lekker op vakantie bent in Spanje, kan je alsnog de schoonmaakster binnen laten!

Ja. De kracht van onze toegangscontrole systemen is de schaalbaarheid in zowel aantal units als gebruikers. Het is mogelijk om een monteur, schoonmaakster of stagiaire bijvoorbeeld 3 maanden toegang te verschaffen. Zodra deze tijd is verlopen vervalt automatisch de toegang.

Ook dit kan. Voor bijvoorbeeld het (ver)huren van vergaderruimten is het gemakkelijk om mensen per-use te laten betalen. Mensen kunnen tijdsgebonden toegang aanvragen en dit wordt vervolgens na akkoord automatisch in rekening gebracht.